Keramik från Gerbera

Inför sommaren 2016 har vi tagit hem en ny keramikserie och vi hoppas att du kommer att älska lika mycket som vi gör! Gerbera har flera serier med nordisk kvalitet och design i kombination med färger som inspirerats av Medelhavet. Allt är handgjort i terracottakeramik och laserat för hand, vilket gör att varje produkt är unik. 

Alla produkter tål temeperaturer långt över 250 grader, de tål att frysas och de tål att köras i micron. Kort sagt - ett vackert porslin som passar lika bra till varad som till fest! 

Keramiken är miljöcertifierad, testad och godkänd enligt EUs normer för bl.a kadmium, blyinnehåll och andra gifter. Produkterna är godkända för livsmedelshantering. 

Ytterligare en fördel med Gerberas keramik är att maten inte bränner fast, så även diskandet blir till en fest!

Skålar i olika storlekar ur serien Provence. Fungerar lika bra till frukostflingorna som till fruktskål eller för att servera all slags mat. Tål maskindisk och temperaturer längt över 250 grader, kan användas i ugnen, micron eller på grillen.
Tål även att frysas.

Fruktskål mellan Ø 21 cm höjd 7,5cm
Fruktskål liten Ø 17 cm höjd 7cm

Vackra gratängformar ur serien Provence, handgjorda i vit terrakottalera och glaserade för hand. Kan användas i ugn, mikrovågsugn, diskmaskin, i frysen och även på grillen. Tillverkas i Portugal, testade och godkända för livsmedel.

Gratäng stor 37x25x8 cm
Gratäng mellan 33x23x8 cm
Gratäng liten 27x18x7 cm
Gratäng mini 13x9x5 cm (perfekt för smörpaket)

Pajformar till både vardag och fest, ur serien Provence.
Kan användas i temperaturer långt över 250 grader, perfekt både i ugn och på grillen.
Kan även frysas och köras i micron.
Tillverkas för hand i Portugal, testade och godkända för livsmedel.


Pajform mellan Ø 26 cm h 3 cm
Pajform stor Ø 30 cm h 3 cm

Temuggar och kaffemuggar ur serien Algarve finns i lika många vackra färger som all annan keramik från Gerbera. Även muggarna tål maskindisk, microvågsugn samt ugnstemeperaturer över 250 grader.
Ø 8 x h 10 cm
Ø 11 x h 9 cm

Tallrikar, assietter och stora fat med en diskret design för dig som vill ha en vacker tallrik utan krusiduller. Ur serien Algarve
Ø 23, 30 respektive 40 cm.

Vackra tallrikar och assietter i olika storlekar med vågig kant. Ur serien Provence. Tål maskindisk och microvågsugn, precis som all annan keramik från Gerbera.
Ø 17, 25 respektive 30 cm.

Runt fat med ett mönster som inspirerats av gerberablomman, ur serien Toscana.
Ø 30 cm.

Kannor i olika storlekar som passar lika bra för saften, mjölken och såsen. Ur serien Toscana
Finns i storlekarna 0,25, 0,5 samt 1 liter.